Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - RAK

k-rak

Citliví, starostliví, ale i náladoví Raci ve svém životě potřebují a milují pohodlí. S tím souvisí i jejich intenzivní vztahy a snaha o zajištění komfortu a bezpečí svým blízkým. I navzdory tomu, že se tím sami mohou dostat do nesnází. Raci jsou považovaní za okouzlující a loajální přátele. Jejich očekávání od ostatních jsou ale stejně vysoká, což může být někdy komplikací pro ně samotné i jejich okolí. Pokud se totiž cítí ostatními odmítnutí nebo uražení, stáhnou se do své ulity stejně jako krab. Raci by proto měli dbát na to, aby se snažili zůstat víc nohama na zemi a dopřát si prostor pro sebelásku.

logo-predel-2

Základní informace

Ve znamení Raka jsou lidé narození od 21. června do 21. července. Toto vodní znamení má základní modalitu a ovládá jej Měsíc. Nejšťastnějším dnem je pro ně pondělí a jejich číslem je 2.

Silné stránky

Mezi hlavní stránky Raků se řadí následující vlastnosti:

  • Důvěryhodnost: vaše zajemství si Raci vezmou doslova do hrobu.
  • Milující: toto znamení je považované za jedno z nejvíc pečujících znamení zvěrokruhu. Jejich láska ke všemu bezpečnému je vede k tomu, že vztahy a přátelství berou velmi vážně. Jsou velmi soucitní a téměř bezpodmínečně milují své blízké.
  • Loajálnost: vůči přátelům a rodině mají velký smysl pro loajalitu a v případě potřeby udělají cokoli, aby jim pomohli.
  • Kreativnost: jsou velmi tvůrčí a daří se jim při všech manuálních činnostech. Hlavně těch, které jsou spojené s uměním.
  • Vtipnost: Raci jsou velmi vtipní. Jde spíše o černý humor, který je také sebekritický, ale přesto pořád zábavný. Dokáží se s chutí zasmát každému špatnému vtipu.

Slabé stránky

Raci se musí potýkat především s těmito negativními rysy:

  • Náladovost: Raci jsou emocionální, někdy až moc. Jsou známí tím, že se jejich nálada dokáže v okamžiku proměnit. Jejich nálada se mění stejně pravidelně, jako se střídají fáze Měsíce.
  • Paranoia: chtějí vědět všechno, co se děje. A když tomu tak není, stávají se extrémně paranoidními. Mohou být podezřívaví i v případě, kdy se nic nehraje a jen získají špatný pocit, že něco nehraje.
  • Prchlivost: jako vodní znamení jsou někdy považovaní za přelétavé. Stejně jako se vodí hladina neustále čeří vlnami, i oni nejsou nikdy v klidu a potřebují být neustále v pohybu.
  • Sebelítostiví: nesnáší kritiku a jakákoli špatná poznámka jim dokáže zkazit celý den. Jsou od přírody zádumčiví a to jim poškozuje sebevědomí.
  • Mstiví: stejně jako jim dokáže zkazit den to, co o nich někdo řekl, nedokážou ani zapomenout na činy druhých. Raci mají tendenci se mstít a mohou se stát neuvěřitelně malichernými. Proto je potřeba opatrnosti, protože když se rozzlobí, umí být výbornými manipulátory.

Drahokamy

Raka doplňuje řada drahokamů a minerálních kamenů, které posilují jeho dobré vlastnosti a mírní ty špatné. Jsou jimi achát mechový, achát stromečkový, avanturín, beryl, granát, chalcedon, chryzopras, jadeit, jantar, jaspis (zelený), kalcit, karneol, křišťál, měsíční kámen, opál, perla, rodochrozit, rodonit, rubín, safír, sardonyx, smaragd, turmalín (růžový), tygří oko, tyrkys. Těmi hlavními pak jsou:

Rubín se svým hluboce rudým zabarvením je tradičně spojovaný právě se znamením Raka. Rubín je ovládaný Sluncem (Rak Měsícem) a díky tomuto úzce vesmírnému spojení dokáže rubín využít síly planety a vnést do života Raka rovnováhu. Rubín je ve spojení s Rakem také známý tím, že upokojuje srdce a přináší sebedůvěru. To někdy Rakům závislým na ostatních může pomoci stát pevně na nohou.

Karneol je perfektním kamenem pro Raky pro své skvělé ukotvující vlastnosti. Navrací jim pozitivní vyzařování a povzbudí k větší odvaze. V Racích umí také probudit krásný umělecký talent a zajistit, aby zůstali na cestě za správnými rozhodnutími ve svém životě.

Měsíční kámen Raky vyloženě fascinuje díky své kouzelné záři. Tento kámen osvětluje pravdu a pomáhá prohlubovat intuici. Protože jsou Raci známí svou často trefnou intuicí, působí měsíční kámen na posílení této schopnosti a vede k většímu pocitu pohody.

Růženín jako jeden z nejjemnějších kamenů srdeční čakry přináší soucit, léčení a vysokou úroveň sebelásky. Působí na pečující stránku, kterou mají lidé narození ve znamení Raka hluboko ve svém srdci. Umí snížit přehnané pocity sebelítosti a nerozhodnosti založených na strachu, který může Raky někdy přepadat.

Avanturín zahání strach a úzkost, takže je výbornou volbou pro ty, kdo jsou narození ve znamení Raka a mají sklon k přecitlivělosti. Než aby Rak podlehl tomu, že ho snadno zasáhnou špatné myšlenky, slova a činy druhých, třpytivý zelený avanturín vytvoří ochrannou bariéru. Díky tomu se člověk s úlevou může zhluboka nadechnout a jít dál místo toho, aby se oddával negativním vlivům okolí.

 logo-predel-2

Zpět do obchodu