Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - LEV

k-lev

Odvážný, silný a také tvrdohlavý Lev je velmi silně ovládaný Sluncem, což se nese celým jeho životem. Toto ohnivé znamení je plné vřelosti a vášně. Lidé narození v tomto znamení jsou společenští, mají obrovské srdce a vyzařuje z nich bujné sebevědomí, které ostatní fascinuje a nutí je držet se v jejich blízkosti. Tento rozený vůdce je velmi loajální a miluje život. I když má Lev vřelé srdce, může někdy sklouznout k aroganci a tvrdohlavosti. Snadno v sobě vykřeše jiskry soutěživosti a to hlavně v případě, kdy se na scéně objeví někdo nový, kdo Lva v jeho očích ohrožuje.

 

logo-predel-2

Základní informace

Mezi toto ohnivé znamení se řadí všichni, kdo se narodili mezi 22.červencem a 21.srpnem. Modalita Lva je pevná a vládne mu Slunce. Šťastný den pro něj představuje neděle a jeho číslem je 1.

Silné stránky

K největším přednostem Lvů patří:

  • Moudrost: pokud budete hledat radu u Lva, připravte se na to, že dostanete přesně to, o co jste žádali. Je to jedno z nejpřímějších znamení, které se nedrží zpátky. I když se jeho moudrá slova mohou zdát tvrdá, chce být k ostatním jen upřímný.
  • Loajálnost: Lev si cení loajality a od svého okolí ji na oplátku také vyžaduje. Díky tomu je také důvěryhodný. Zachová vaše tajemství a bude vám věrný. Vždy vám bude krýt záda.
  • Sebevědomost: u Lva-ženy se sebevědomí projevuje tak, že je velmi společenská a nebojácná. Lvi-muži jsou pak spolu s nesmírným sebevědomím také vášniví a koketní.
  • Vášnivost: Lev všechno dělá s vášní a temperamentem. Víte tak, na čem si stojíte. Své pocity a názory dokáže vyjadřovat nejen slovy, ale i řečí těla.
  • Štědrost: Lev by se pro druhé rozdal vždycky umí vymyslet ty nejlepší dárky. Má také hodně lásky na rozdávání, bývá proto štědrý, pokud jde o jeho náklonnost, pozornost, čas i peníze.

Slabé stránky

Lvi musí bojovat s těmito špatnými stránkami:

  • Tvrdohlavost: jedním z největším negativních rysů Lva je, že je extrémně tvrdohlavý. Jakmile se pro něco rozhodne, je velmi těžké ho přesvědčit o opaku.
  • Vyžadující pozornost: Lev je známý tím, že chce, aby se na něj všichni dívali. Nevadí mu, že je středem pozornosti, ve skutečnosti po ní touží. Kvůli tomu často působí sebestředně.
  • Naivita: protože mají Lvi velké srdce a jsou vždy otevřeni pomoci druhým, jsou často zklamaní. Kvůli své velkorysosti a důvěřivé povaze se často stávají obětmi zneužívání a využívání ostatními.
  • Arogance: jeho velké sebevědomí zapříčiňuje, že mnohdy působí arogantně. Dělá věci jen pro sebe a někdy odmítá ostatní, kteří nemají stejné cíle jako on.
  • Ješitnost: odhodlanost Lva se někdy může jevit jako ješitnost. Nerad žádá o pomoc, protože se snaží všechno zvládnout sám. To ale právě ostatní vnímají jako ješitnost.

Drahokamy

Minerální kameny a drahokamy, které se pojí se znamením Lva, tvoří dlouhou řadu: achát, beryl zlatý, Boji a Moqui kameny, citrín, fluorit, granát, chryzokol, jantar, karneol, křišťál, kunzit, larimar, obsidián (červený), olivín, onyx, rodochrozit, rubín, rutil, sluneční kámen, smaragd, topaz (zejména zlatý), turmalín (růžový a zelený), tygří oko, tyrkys. K těm hlavním, které umí potlačit špatné vlastnosti a posílit ty dobré, ale patří zejména tyto:

Olivín je hlavním kamenem pro všechny Lvy. Tento kámen se svou nádherně zelenou barvou s hřejivým třpytem je známý pro svou veselou stránku a tím, že výborně uzdravuje srdce. Olivín je nazýván studijním kamenem, protože přináší soustředění (a pro cílevědomé Lvy jde přímo o magickou shodu). Přestože tento kámen dokáže zvýšit energii a odhodlání, neslouží jen k podpoře pracovních výkonů. Umí také podpořit srdce, aby se otevřelo a odplavilo pocity panovačnosti, kterých se Lvi odmítají vzdát.

Křišťál je se svým průzračným vzhledem zpodobněním čistoty a jasnosti. Lvům dokáže dodat novou sílu, dobít energii a zbavit je negativních pocitů. Dokáže také harmonizovat vztahy s ostatními lidmi, zejména ty nejbližší.

Černý onyx jako mocný a ochranný kámen umí uzemnit rozlítané Lvy a dodat jim potřebnou stabilitu. Černý onyx umí pozvednout Lvy do jejich nejlepšího rozpoložení. Tím, že přináší disciplínu, podporuje cílevědomá rozhodnutí a dodává řád tam, kde se může rozpadat. Přesně takovou podporu ocení Lev jako rozený vůdce, aby se udržel na správné cestě.

Tygří oko je pro Lva úžasným kamenem, protože v sobě skrývá energii velkých koček, jakou Lev bezesporu taky má. Tygří oko, které přináší hodně síly a vnitřní moci, přirozeně odpovídá osobním rysům síly Lva. Tento kámen vyzařuje sebedůvěru a zároveň přináší očistu od toxických energií a negativních vzorců chování, které ho někdy vedou k pověstné soutěživosti.

Citrín připomíná svou jasně žlutou barvou zářivý sluneční svit. U Lvů, kteří jsou proslulí svou láskou k teplu a slunečnímu svitu (jsou přece narození ve vrcholném létě), není divu, že je citrín tolik přitahuje. Tento zářivý kámen je plný pozitivity, veselosti a přináší až dětskou radost.

logo-predel-2

Zpět do obchodu