Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - PANNA

k-panna

 

Narodil/a jste se ve znamení Panny? Zajímá vás, jaké vlastnosti jsou s tímto znamením zvěrokruhu spojené? Co to o vás vypovídá? Nebo byste chtěl/a obdarovat někoho blízkého našimi šperky z minerálních kamenů a povzbudit tak jeho slabé či silné stránky? Čtěte dál... 

 
logo-predel-2

1. Základní informace

Panna je šesté znamení zvěrokruhu. Lidé tohoto znamení jsou narozeniny mezi 23. srpnem a 22. zářím, tedy v období podzimní rovnodennosti. V astrologii je znamení spojeno se souhvězdím Panny na nebeském rovníku. Lidem Pannám vládne planeta Merkur, nejmenší, ale za to nejbližší planeta sluneční soustavy. 

 

2. Zajímavosti 

Šťastná léta prožijí Panny ve 21. až 27. roku života, dobře se budou mít i po šedesátce do 64 let. Soulad nachází nejvíce ve vztahu s Býkem a Kozorohem. Jejich šťastným číslem je 5, štěstí jim přeje nejvíce v úterý nebo ve středu. Duchovním ochráncem tohoto znamení je bohyně Měsíce a lovu Artemis, dcera Dia a dvojče Apollóna. Ačkoliv nemají Panny žádnou vyhraněně oblíbenou květinu, nejvíce jim voní procházka jehličnatým lesem. Živlem Pann je také proto země a jejich nejoblíbenější barvou zelená a žlutá. 

 

3. Silné stránky 

Panny jsou realisté vybaveni logickým myšlením s důrazem na pečlivost a smyslem pro detail. Spíše než idealisti a snílci, jsou Panny velcí perfekcionisté. Jdou si tvrdě za svým snem, jsou pracovití, disciplinovaní a nezlomní. Důležitá je pro ně pomoc ostatním lidem. Na Panny se můžete kdykoliv s čímkoliv obrátit. Nemají ale rádi nepořádek, ať už jde o čistotu jako takovou, tak i řád v tom, co zrovna dělají. Žena Panna je velice spolehlivý a vstřícný člověk. Není lehkomyslná, umí skutečně milovat a věří v opravdovou čistou lásku, harmonický dlouhodobý vztah. Muž Panna je systematický a pořádný. Je pro něj důležitá dobře odvedená práce a své problémy dlouho drží v sobě, aby ostatní neobtěžoval svou špatnou náladou. 

 

4. Slabé stránky 

Přehnaná důslednost Pannám mnohdy ale v životě spíše škodí. Jsou kritické k sobě i k ostatním. Žena Panna je dost přísná, nemá ráda chaos a nedokončenou práci. Také v domácnosti bývá velice striktní na úklid a nedokáže odpočívat. I přestože je skutečně éterickou bytostí, která umí doopravdy milovat, vztahu by měla věnovat více času než práci, nebýt tolik melancholická a chladná. Muž Panna nenávidí zahálku, ale taktéž lidi, kteří nedokáží pracovat stejně pilně jako on. Občas má proto také potíže skutečně projevit svou lásku, i když bývá velice citlivým partnerem, na kterého je vždy spolehnutí. Některé Panny bývají také příliš sebevědomé a cynické k ostatním znamením. 

 

5. Drahokamy a jejich působení na znamení 

Pannám doporučujeme pro posílení jejich celkového zdraví, ale i ducha následující minerální kameny a polodrahokamy, které ve formě korálků, najdete na našem e-shopu. Patří mezi ně: 

  • achát: posiluje imunitu, pomáhá při zhoršujícím se zraku a vředům, celkově působí proti smutku a mírní deprese 
  • ametyst: pomáhá při přepracovanosti, zabraňuje tloustnutí ze stresu, je vhodný při meditacích a celkovém uvolnění těla, navrací člověka do mentální pohody 
  • jaspis: podporuje trávení, působí afrodiziakálně, zmírňuje menstruační a porodní bolesti, uklidňuje rozhádané vztahy a dodává energii 
  • opalit: pomáhá při nachlazení, zlepšuje dýchání a činnost plic, potlačuje roztěkanost a je vhodný při nespavosti 
  • růženín: pozitivně ovlivňuje krevní tlak a vyplavuje z těla nadbytečnou vodu, pomáhá projevit (sebe)lásku a dává sílu odpouštět 
  • sodalit: snižuje horečku a čistí lymfatický systém, zklidňuje mysl a dodává odvahu 
  • tygří oko: léčí zrak a zlomené kosti, zlepšuje náladu a pomáhá řešit problémy

Dále mohou Panny vyzkoušet zirkon, citrín, starlit, heliotrop, olivín, lapis lazuli, jantar, čaroit, sugilit,  amazonit, beryl, dumortierit, smaragd.

Neváhejte nás proto kontaktovat, rádi vám pomůžeme s výběrem vhodného šperku.

logo-predel-2

Zpět do obchodu