Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - VÁHY

k-váhy

 

Narodil/a jste se ve znamení Vah? Zajímá vás, jaké vlastnosti jsou s tímto znamením zvěrokruhu spojené? Co to o vás vypovídá? Nebo byste chtěl/a obdarovat někoho blízkého našimi šperky z minerálních kamenů a povzbudit tak jeho slabé či silné stránky? Čtěte dál... 

 logo-predel-2

1. Základní informace

Váhy jsou sedmé znamení zvěrokruhu. Lidé tohoto znamení jsou narozeniny mezi 23. zářím a 23. říjnem. V astrologii je znamení spojeno se souhvězdím Vah na jižní obloze. Lidem Vahám vládne planeta Venuše, druhá planeta od Slunce pojmenovaná po bohyni lásky a krásy. 

 

2. Zajímavosti 

Nejlepší léta prožijí Váhy během 30. až 37. roku života. Soulad nacházejí nejvíce ve vztahu s Blížencem a Vodnářem. Jejich šťastným číslem je 3, štěstí jim přeje nejvíce ve středu a ve čtvrtek. Duchovním ochráncem tohoto znamení je bohyně moudrosti a statečnosti Athéna, dcera Dia. Oblíbenou květinou Vah je pomněnka, znamení je to vzdušné, a proto i jejich oblíbenou barvou bývá modrá a zelená. 

 

3. Silné stránky 

Váhy bývají milí a sympatičtí lidé. Jsou to většinou spíše intelektuálové s hlubokým vnitřním cítěním. Milují umění, hudbu, tanec a doslova se radují z každého nového dne. Oslovíte je dobrým jídlem, pitím nebo šperky. Skvěle vystupují při skupinové zábavě a jsou týmoví hráči. Jsou ochotni každému bezpodmínečně a kdykoliv pomoci. Mají silný vztah ke cti a morálním hodnotám. Raději žijí klidným životem, nevyhledávají hádky a nesnášejí neklid. Pokud je potřeba, nebojí se ale zasáhnout. Žena Váha má ráda rodinnou pohodu, k muži je plně chápající a odevzdaná. Dobře se přizpůsobí jakékoliv životní situaci a na problémy se dokáže dívat různými pohledy. Muž Váha klade důraz na spravedlnost, a přitom rád urovnává konflikty. Nenávidí násilí, hrubé chování se mu příčí a je velice hodný k lidem. Dokáže oddaně a citlivě milovat, rád se s vámi bude toulat přírodou. 

 

4. Slabé stránky 

Váhy jsou mnohdy až moc citliví. Berou si na sebe břímě problémů ostatních. Mají také silný sklon k netrpělivosti. Váhy jsou občas příliš bezstarostní, mohou tak utrácet peníze bez rozmyslu. Žena Váha by nejraději vyřešila starosti jiných za ně samotné, ačkoliv sama na sebe někdy zapomíná. Nemá ráda ani přehnaná omezení ze strany druhých. Muž Váha má slabou stránku v rozhodování, které raději přenechá někomu jinému, což je většinou na škodu. Občas může být i trochu lenivý a žena ho musí přemlouvat k důležitým životním krokům.

 

5. Drahokamy a jejich působení na znamení 

Vahám doporučujeme pro posílení jejich celkového zdraví, ale i ducha následující minerální kameny a polodrahokamy, které ve formě korálků, najdete na našem e-shopu. Patří mezi ně: 

  • jaspis: podporuje trávení, působí afrodiziakálně, zmírňuje menstruační a porodní bolesti, uklidňuje rozhádané vztahy a dodává energii 
  • magnezit: zmírňuje bolesti zubů a hojení kostí, zvyšuje trpělivost a podporuje pozitivní přístup k sobě samému 
  • opalit: pomáhá při nachlazení, zlepšuje dýchání a činnost plic, potlačuje roztěkanost a je vhodný při nespavosti 
  • růženín: pozitivně ovlivňuje krevní tlak a vyplavuje z těla nadbytečnou vodu, pomáhá projevit (sebe)lásku a dává sílu odpouštět 
  • unakit: pomáhá při rekonvalescenci, podporuje růst vlasů, je vhodný při meditaci a podporuje rozhodování při životních situacích 
  • býčí oko: potlačuje stres, uzdravuje nachlazení, zlepšuje náladu a pomáhá řešit problémy 
  • láva: uklidňuje emoce a pomáhá při dosažení vytyčených cílů 

Dále mohou Váhy vyzkoušet akvamarín, diamant, topaz, epidot, obsidián, chryzokol, bílý howlit, jadeit, kunzit, kyanit, lepidolit, morganit, nefrit, sluneční kámen nebo bílý opál. Neváhejte nás proto kontaktovat, rádi vám pomůžeme s výběrem vhodného šperku. 

logo-predel-2

Zpět do obchodu