Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Čakry ovlivňují naše tělo i duši a minerální kameny pomáhají jejich působení

Skrze čakry proudí v lidském těle životní energie. Jak jejich existence působí na tělo, k čemu jsou ve vztahu k čakrám dobré minerální kameny a které si vybrat se dozvíte na následujících řádcích.

meditation-ga24d94639_1920_1

Co jsou čakry?

Čakry, jak je popsáno v hinduistické duchovní tradici, jsou energetická centra v těle. Jsou umístěné v jedné linii, od konce páteře až k vrcholku hlavy. Jejich celkové množství se v různých zdrojích liší (může jich být až přes 100), ale těch hlavních existuje sedm. Každá z nich je spojená s určitou částí těla a ovlivňuje fyzické i psychické procesy.

Slovo čakra pochází ze sanskrtu a znamená kolo. Můžeme si je představit jako točící se kolo energie. Každé toto „kolo“ vibruje na určité frekvenci a směřuje energii z vesmíru do těla.

Čakry působí na všechno, co se v lidském těle děje

Čakry mají svůj energetický nervový systém známý jako meridiány nebo nádí, kterými proudí energie. Lokality hlavních čaker jsou body, kde se meridiány protínají s endokrinními žlázami lidského nervového systému. Takto se každá čakra propojuje s konkrétní částí těla. Pokud je čakra málo nebo nadměrně stimulovaná, energetický tok ztrácí svou harmonii a projevuje se na těle nemocí, nepohodlím nebo duševní nerovnováhou.

Voláním těla po pomoci jsou právě tyto symptomy. Informují o tom, že na energetické úrovni došlo k nerovnováze. Tělo s námi nemůže komunikovat verbálně. Komunikuje s námi na podvědomé úrovni, a když ho zanedbáváme, začne se projevovat samotná nemoc.

Rovnováha napříč čakrami ovlivňuje kondici těla i duše

Abychom předcházeli těmto nepříjemným stavům, musí se propojit mysl, tělo a duše. To, jak přemýšlíme, přímo ovlivňuje naše tělo. Když máme negativní myšlenky, naše tělo onemocní a naruší to naši duši. Když je naše mysl v rovnováze, jsou v ní i naše čakry. To přímo ovlivňuje hormony a brání to vzniku problémů v těle.

 

S každou ze 7 čaker se pojí určité minerální kameny

O správné proudění energie se tak musíme pořád starat. K otevření a vyčištění čaker pomáhají také konkrétní minerální kameny a barvy.

  1. Múladhára (kořenová) s červenou barvou, umístěná na konci páteře, je čakrou vitality a instinktů přežití, představuje spojení se zemí. Je zdrojem síly, odvahy, pohody a stability.
    Minerální kameny: hematit, jaspis, obsidián, granát, býčí oko.

  2. Svádhišthána (sakrální) s oranžovou barvou, nachází se mezi pupkem a pohlavními orgány. Čakra sexuální, fyzické a umělecké činnosti přináší do těchto oblastí kreativitu.
    Minerální kameny: 
    oranžový kalcit, jantar, zlatý topaz, karneol, oranžový avanturín.


  3. Manipúra (solární) se žlutou barvou se nachází mezi břichem a páteří v oblasti, kde je solar plexus. Setkávají se tu všechny energie lidského těla. Přináší vitalitu a schopnost dosáhnout všeho, co je pro nás důležité.
    Minerální kameny: citrín, žlutý nefrit, tygří oko, žlutý jadeit.
  1. Anáhata (srdeční) se zelenou a růžovou barvou je umístěná na hrudi, mezi prsy. Tato čakra je centrem lásky, soucitu, vztahů a odpuštění.
    Minerální kameny: zelený avanturin, smaragd, zelený turmalín, olivín, růžový křemen, růženín.
  1. Viššúdha (krční) se světle modrou a tyrkysovou barvou je umístěná v oblasti hrdla. Tato komunikační čakra podporuje spojení s ostatními, ať už přijímáním nebo sdělováním, a ovlivňuje projevy vůle.
    Minerální kameny: akvamarín, modrý chalcedon, modrý kalcit, celestin, tyrkys.

  2. Ádžňá (čelní) s odstíny fialové, tmavě modré a indigo se nachází mezi obočím. Je zdrojem intuice a vnitřní rovnováhy a reguluje všechny psychické příkazy, je centrem vědomí a spojována s intuicí.
    Minerální kameny: azurit, lapis lazuli, sodalit, modrý safír, kunzit, fluorit.
  1. Sahasrára (temenní neboli koruna) s fialovou a průzračnou barvou se nachází na vrcholku hlavy. Tato čakra plného vědomí posiluje vztah mezi posmrtným životem a božskou bytostí. Zprostředkovává správné přijímání energie z vesmíru.
    Minerální kameny: ametyst, křišťál, mléčný křemen.

 

Zpět do obchodu