Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - STŘELEC

strelec

 

Vstupte do světa hvězd, kde se tvoří osudy a každý z nás má svůj vlastní kosmický podpis. Dnes se podíváme na jedno z nejvíce fascinujících znamení zvěrokruhu - Střelce. Pod tímto oblakem hvězd se skrývá ohnivá energie a neuvěřitelná touha po dobrodružství.

 

logo-predel-2

Střelec ➝ Základní informace

Střelec, narozený mezi 22. 11. a 21. 12. chrání vznešený Jupiter, což je planeta moudrosti a štěstí. Tohle ohnivé znamení nás vtahuje do svého světa pozitivní energie a touhy po poznání. Jeho modalita je proměnlivá, šťastným dnem čtvrtek a patří jim číslo 3.

 

Znamení Střelce ➝ Zajímavosti

Střelci jsou nespoutaní dobrodruzi. Pro ně není život jen náhoda, ale nekonečná možnost objevování nových míst, myšlenek a zážitků. Jejich nezdolný duch dobrodružství je nakažlivý a může inspirovat každého, kdo má tu štěstí je mít ve svém okolí.

Střelec má srdce široce otevřené pro svět. Je to optimista, který věří, že každý má něco pozitivního a zajímavého k přispění. Tato otevřenost vytváří silné vazby s ostatními a umožňuje Střelcům těžit z různorodých zkušeností.

 

Střelec ➝ Silné stránky

  • Chytrost: jsou vyrovnaní, chytří a inteligentní. Jsou schopni vidět možnosti a riskovat. Myslí deset kroků před ostatními, a proto je těžké je oklamat.
  • Pečující: Střelcům hluboce záleží na jejich blízkých, ale ne vždy to umí dát najevo. Budete u nich muset číst mezi řádky. Přílišná péče a starost o ostatní je jediný aspekt, se kterým musí Střelec neustále bojovat.
  • Hloubavost: je velmi přemýšlivý. Bude chtít prozkoumat, kdo je ten druhý a kam směřuje a dokáže rozpoznat cíle cest ostatních s jistotou, která jiným lidem většinou chybí.
  • Upřímnost: je nejbrutálněji upřímný ze všech znamení. Je mu jedno, komu se to nelíbí. Jeho nesmírná upřímnost ale přitahuje ostatní a  mají ho díky tomu ve velké oblibě.
  • Divokost: jsou divocí, nezávislí, zábavní, přátelští a společenští. Jsou považovaní za divoké děti zvěrokruhu. Vždy je najdete s obrovskou chutí do života a velkou zvědavostí ke svému okolí.

  

Střelec ➝ Slabé stránky

  • Netrpělivost: nikdy nechtějí zpomalit. Jsou neklidní a netrpěliví. Když se věci neubírají podle jejich představ, jsou frustrovaní a nevrlí.
  • Neopatrnost: někdy jednají lehkomyslně, berou věci jako samozřejmost a riskují, čímž mohou ohrozit sebe i ostatní. Jejich neopatrnost přitahuje často kritiku ze všech stran.
  • Vychloubačnost: jsou optimističtí, sebevědomí, rádi mluví a mají sklon přehánět. Ať už to dobré, nebo špatné. Rádi všechno nadsazují a vychloubají se.
  • Vyhledávající pozornost: jsou také známí tím, že rádi vyhledávají pozornost i tím, že jsou velmi popudliví. Mohou dokonce vyhrožovat, že si něco udělají, jen aby se na sebe upoutali.
  • Krutost: Střelec je časovaná bomba. Obvykle je velmi milí a slušný, ale když se rozvášní, předvede výbuch, na jaký nikdy nezapomenete. Nemá zábrany a zvládne udělat i říct téměř cokoli odporného.

 

Minerály a jejich působení na Střelce

Vylepšit kladné a umírnit záporné vlastnosti Střelci zvládnou pomocí minerálních kamenů a drahokamů.

Jde především o: achát, ametyst, avanturín (zelený), azurit, čaroit, dioptas, dumortierit, granát, chalcedon, chryzokol, chryzopras, iolit, labradorit, lapis lazuli, malachit, obsidián, opalit, rubín, safír, sodalit, sugilit, tanzanit, topaz, turmalín, tyrkenit, záhněda, zoisit. 

Nejvíc na ně ale působí následující:

  • Tyrkenit je plný proudící vodní energie, která je vždy připravená vyvážit ohnivý element znamení Střelce. Přináší uklidňující dotek, hojí a usnadňuje vyrovnávat rozbouřené emoce. Otevírá krční čakru, aby jí mohla procházet srdeční komunikace. Tyrkenit má také silnou zesilující vlastnost, takže Střelcům pomáhá maximálně využít jejich duchovní stránku a aby zůstali otevření vesmírným poselstvím. Přináší také harmonizující prvek, který dokáže udržet ženské i mužské energie na uzdě.
  • Sodalit díky svému vzhledu připomíná rozbouřené moře, protože se na jeho modrém povrchu vinou bílé žilky. Chrání před konflikty, do kterých se Střelci svou prudkou povahou mohou snadno dostat. Sodalit připomíná rovnováhu mezi hlavou a srdcem, aby Střelci mohli žít v souladu se svým opravdovým já. Zároveň je skvělou pomůckou pro týmovou práci a podílí se na bohatém rozvoji myšlenek.
  • Ametyst pomáhá Střelcům přesunout se do jejich duchovního prostoru, je skvělý pro meditaci a celkové zklidnění. Uspokojí všechny úzkostné myšlenky a pocity, které mohou Střelce na cestě životem potrápit. Protože v sobě Střelci mají také neklidnou stránku a věčně hledají to nejlepší až za horizontem, může jim ametyst sloužit jako fialová připomínka důležitého zklidnění, které ke svému spokojenému životu potřebují najít.
  • Lapis Lazuli jako jeden s nejmystičtějších kamenů přiřazených ke Střelcům a posiluje hlubokou intuici a komplexní sebeuvědomění. Střelci někdy říkají ano na spoustu věcí, aniž by se na chvíli zamysleli a zvážili své možnosti. Lapis Lazuli právě umí lépe člověka napojit na podvědomí a udržet ho s ním v kontaktu při důležitých rozhodnutích. Extrovertně zaměření Střelci tak mohou vzít v potaz i to, co říká jejich srdce, a neřídit se pouhým zvykem.
  • Topaz (nejlépe modrý) je známý pro svou schopnost dodat odolnost, sílu a ušlechtilého ducha. Také umí podpořit moudrost, pravdu a racionální myšlení. Tento kámen je vždy připravený vrátit Střelce z divokého víru myšlenek zpět k základům. Propůjčuje mu pocity síly a harmonie a skvěle tak pomáhá navrátit přetaženým Střelcům tolik potřebné uvolnění.

 

logo-predel-2

Zpět do obchodu