Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - BERAN

k-beran

Beran, známý i jako skopec, je především jedno z astrologických znamení zvěrokruhu. Ze všech možných astronomických znamení je právě Beran považován za pozitivní a ohnivé znamení. Vládnoucí planetou je Mars, který činí z Berana vládce a upřednostňuje jeho vlastnosti, bojovnost, zdraví, energii a vůdcovství, vedou ho životem a pomáhají mu proplout nástrahami. Chce být středem pozornosti a každý jedinec tohoto znamení určitým způsobím nezapadá. Rčení přes překážky ke hvězdám k Beranovi sedí, neboť každou překážku rovnou rozdupe a přesune se k další. Překážky  je nutí podávat pořád lepší a lepší výkony, proto se také soustředí na sebe. I přes všechnu soutěživost, hrdost , tvrdohlavost a netrpělivost, umí být Beran velkorysý a můžete se na něj spolehnout. 

 

Upřímné jednání vede k diplomatickým a taktním konverzacím, se kterými urovnává spory. Proto přátelství, kamarádství a veselí mu není cizí. Pro svoji přirozenou tvůrčí schopnost srší dobrými nápady a často spolu strhnou další nadšence. Ovšem jako šéf, je nekompromisní vůči lenivým jedincům a všem sporům mezi kolegy nastolí klid. Snaží se získat svobodu a chtějí být nezávislí, aby je měli, udělají vše, co bude třeba. Odvaha se nedá ničím měřit, ale ovlivní ji sebedůvěra za výkony, které předtím odvedli.

 

Přednosti a nedostatky

Silné zvířecí rysy jsou jako zdárná výživa pro temperamentnost, smělost a bojovnost. Iniciativu, nadšení a činorodost stejně jako sebedůvěra, přímost, bojovnost a silná vůle provází znamení Berana při dlouhé cestě životem a proto se řadí na list se silnými vlastnostmi. Teď otočíme list. I přes výše uvedené ambice a schopnosti, má Beran velkého nepřítele, a to lenost. Nechává na druhé, aby se postarali o nepříjemné maličkosti. Dále pak často poučuje a hádá se, neboť je přesvědčen, že je vševědoucí. Pro svou lehkomyslnost je otrokem netrpělivosti. Kvůli ní rozdělává spoustu práce a to naprosto bez rozmyslu. V některých případech dokáže být agresivní, necitelný a sobecký vůči druhým, proto dokáže snadno zapomínat na pomoc poskytnutou od svých blízkých.

 

Drahokamy

Kameny jako rubín, diamant, červený karneol a jaspis, zelený granát, ametyst, rodochrozit, magnetit, achát, rodonit, avanturín, jadeit, kunzit, kyanit, morganit, hematit a heliotrop jsou vhodnými doplňky Beranů. Tyto cenné kameny sice nejsou levné, ale napomáhají chránit před šílenstvím, udržují vnitřní rovnováhu a duševní koncentraci.

  • Rubín - existuje pár zajímavých legend, jako je například ta z Barmy. Vypráví příběh orlice Lal žijící v horách. Vyhýbala se jí všechna zvěř, jen výr ji pozoroval ze svého úkrytu. Pozoroval ji každý den a viděl jak se její tělo postupem času měnilo. Poslední den jejího života ji výr navštívit a nabídl ji svou krmi, orlice odmítla a vydala se k nebi. S prvními paprsky slunce padla na skaliska a její skon pozorovali všichni. Tam, kde její krev zbarvila hory, tam se zrodily rubíny. Rubín si nese i označení královský klenot a proto svým hrdým majitelům předává sílu lva, moudrost hada a nebojácnost orla.
  • Ametyst - původ tohoto kamene obtěžkán pomstou a žalem. Dionýsos nebýval přespříliš uctívaným bohem, žárlil na dvanáct velkých Olympských bohů, ke kterým se modlitby a úcta hrnula odevšad. Chtěl se mstít a tak přišel se lstí - první osoba, která mu zkříží cestu, bude potravou pro tygry. Netušil ale, že tou osobou bude Ametyst, půvabná, mladá a nevinná dívka. Bohyně Artemis tomu přihlížela a rozhodla se proměnit dívku v krystalický křemen, aby byla v bezpečí. Jakmile Dionýsos pohlédl na sochu, začal litovat svého činu a pak plakal. Každá kapka byla zbarvená jako víno, a po dopadu na křemen, jej obarvovaly do zbarvení jaké známe dnes.
  • Avanturín - také znám jako šťastný kámen, je spojen s Bohyní milosrdenství a soucitu, která byla také považována za ochránkyni žen a jejich dětí. Proto se kameny dávaly těhotným ženám, aby se miminka narodila silná a zdravá. I pro hospodáře má významnou roli, traduje se, že tři zelené avanturíny v zahradě, přináší do domu štěstí a blahobyt. 
  • Jaspis - přezdívaný jako kámen odvahy nebo Krev matky Země, neboť svým nositelům přinášel odvahu a stimuloval životní sílu. Šamany byl využíván při rituálech pro početí dítěte a jeho zrození. U Vikingů jej mohl nosit pouze nejlepší bojovník. Kámen byl vždy vsazen do rukojeti meče, bojovník se pak stal vůdcem a vedl tedy bojovníky do bitev. I v Egyptě byl důležitým elementem při pohřbívání, kdy duše zemřelého měla najít bránu k věčnosti. Vyprávěli si různé příběhy o tom, že kámen pochází od bohyně plodnosti - Isis.

Každý kámen má své speciální účinky, kterými doprovází léčbu a podporuje naši psychickou odolnost. Zapátrejte ve svých srdcích a poznejte, že každá změna ať životní či náhlá začíná jen u vás samotných.

Zpět do obchodu