Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - BLÍŽENCI

k-blíženci

Oslavovaní, milovaní a zároveň obávaní Blíženci ke svému životu potřebují společnost. Už ze své podstaty dvojčete ve svém znamení v sobě nesou spoustu rozporů a jejich cílem je přijmout dvojí povahu bytí. V jednu chvíli jsou jemní a vážní, za okamžik zase přelétaví a zábavní. Přesně to jim dává pořádně zabrat a musí proto vždy hledat správnou rovnováhu. Jsou výborní řečníci a patří k oblíbencům, u kterých si ale pro jejich rozporuplnou povahu musí ostatní dávat pozor. Sami se pak díky své ovládající planetě Merkur a vzdušné povaze mají problém držet při zemi a u jednoho úkolu, vynikají proto skvělí v tvůrčích věcech.

 

logo-predel-2

Základní informace

Blíženci jsou všichni, kdo se narodili mezi 21.5. a 20.6. Modalita znamení je proměnlivá. Toto vzdušné znamení ovládá Merkur. Nejšťastnějším dnem je pro ně pátek a k Blížencům patří číslo 5.

 

Silné stránky

Největší přednosti Blíženců jsou tyto:

  •  Chytrost: jedno z nejbystřejších a nejpozornějších znamení zvěrokruhu. Protože jsou zvídaví, rádi se učí. Než se s nimi pustíte do diskuze, ujistěte se, že jste pořádně připravení – jinak vás udolají svými chytrými argumenty.
  • Přizpůsobivost: jsou vstřícní a přizpůsobiví. Jsou ochotní aspoň jednou vyzkoušet cokoli a rádi přistoupí na jakýkoli plán. Sami jsou také skvělí v plánování zajímavých dobrodružství podle aktuální situace. Jejich vrozená flexibilita jim pomáhá dokonale se přizpůsobit ostatním.
  • Zvídavost: jejich inteligence je vede k touze poznávat a jít až do jádra věcí. I proto jsou skvělými řečníky.
  • Společenskost: tyto nadšené společenské a upovídané bytosti nevynechají žádnou příležitost zúčastnit se večírku nebo jiné společenské akce. Díky své inteligenci mají co říct a je s nimi zábava.
  • Energičnost: doslova přetékají energií, což se projevuje nejen v jejich pozitivních, ale i těch negativních vlastnostech. Stejně jako se neváhají vrhnout do jakékoli zajímavé akce nebo ji rovnou naplánovat, tak se stejnou vervou dokáží pustit třeba do pomlouvání.

Slabé stránky

Blíženci často bojují s těmito špatnými vlastnostmi:

  •  Nerozhodnost: kvůli své inteligenci mohou být Blíženci příliš analytičtí, což může vést k jejich nerozhodnosti. To jim může způsobovat úzkost nebo nervozitu, hlavně při větších rozhodnutích.
  • Impulzivnost: jejich flexibilita způsobuje, že mohou změnit názor během okamžiku a pak dělají unáhlená rozhodnutí. Kvůli tomu mohou jít na neuvážené nákupy nebo mít problém s dokončením jednoho úkolu, zatímco se vrhají na další.
  • Nespolehlivost: pro svou impulzivitu, neschopnost se vázat a nerozhodnost mohou být přelétaví. Často tak ostatním ruší plány.
  • Vlezlost: odvrácenou stránkou inteligence a zvídavosti Blíženců je jejich zvědavost, až vlezlost. Chtějí vědět všechno a o každém.
  • Pomlouvačnost: s předchozí negativní vlastností souvisí i pomlouvání ostatních. Rádi se s vámi podělí o své získané informace, ale ještě raději získají další a pošlou je dál. Proto je potřeba si před nimi dávat pozor na jazyk.

Drahokamy

S Blíženci se pojí spousta minerálních kamenů a drahokamů, které doplňují jejich charakter a umí vyrovnat jejich nedostatky. Patří k nim achát, akvamarín, ametyst, avanturín, apofylit, citrín, chalcedon, chryzoberyl, chryzokol, chryzopras, jantar, kalcit, karneol, křišťál s turmalínem, obsidián, růženín, safír, sardonyx, serpentin, sagenit, topaz, turmalín (zelený), tygří oko, tyrkys, vltavín (moldavit). Mezi nejdůležitější patří následující:

 

Achát patří k těm nejhlavnějším kamenům Blíženců. Tento kámen, který pokrývají nejrůznější barvy a odstíny, proslul svou schopností neutralizovat negativní jevy a přinášet klid a vyrovnanost pocuchaným nervům. Blíženci musí neustále hledat rovnováhu kvůli své dualitě, což jim často způsobuje podráždění. Achát v modrém zbarvení svým chladným působením dokáže zvýšit hladinu energie a vnitřní sílu. Mechový akát umí dodat rovnováhu nejen v tělesné, ale i rozumové a citové oblasti.

 

Tygří oko funguje jako ochranný kámen a pomáhá Blížencům zůstat v bezpeční před elektromagnetickými poli, toxickými vibracemi a jakýmikoli negativními vlivy, které by se na ně mohly přenést od ostatních lidí. Někdy to Blížence může vést k pomluvám kvůli jejich přirozené zvědavosti, ale tygří oko je dokáže držet při zemi. Chrání je tak před jakoukoli špatnou energií. Pomáhá také vylepšit soustředění a díky tomu, že tento teplokrevný kámen v sobě drží teplo ze slunce, zmírňuje tíhu temných a chladných dnů a z toho pramenící depresi.

 

Zelený turmalín dodává sílu duchu, tělu i mysli a udržuje Blížence v dobré zdravotní kondici, i když se sami přepínají a směřují se tak k syndromu vyhoření. Zelený turmalín je známý svými životodárnými vibracemi a je vždy připravený začít s uzdravujícím procesem přímo v srdci a poté jej posílá do celého těla.

 

Akvamarín je dalším očistným a zklidňujícím kamenem, vždyť se stačí jen podívat na jeho vzhled. Jeho modrozelené vlnky připomínající moře ve spojení se srdeční a krční čakrou dokáží zázraky. Blížencům, kteří se ve svých emocích často cítí jako na horské dráze, tak akvamarín dodává jemné a pozitivní vibrace, které umí člověka vytáhnout z krize. Akvamarínu se často přezdívá jako kameni odvahy, protože dokáže lidem dodat odvahu vystoupit do popředí a prosadit se.

 

Citrín se svým slunečným vzhledem nádherně souzní s radostnou osobností velmi společenského Blížence. Tento pozitivní kámen přináší stejně jako slunce okamžité povzbuzení, hojnost energie a je výborný v situacích, kdy hrozí vyčerpání. Také pomáhá uvolnit hněv a napětí a zvyšuje sebevědomí a sebedůvěru.

logo-predel-2

Zpět do obchodu