Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - ŠTÍR

k-štír

 

Narodil/a jste se ve znamení Štír? Zajímá vás, jaké vlastnosti jsou s tímto znamením zvěrokruhu spojené? Co to o vás vypovídá? Nebo byste chtěl/a obdarovat někoho blízkého našimi šperky z minerálních kamenů a povzbudit tak jeho slabé či silné stránky? Čtěte dál... 

 
logo-predel-2

1. Základní informace

Štír je osmé znamení zvěrokruhu. Lidé tohoto znamení jsou narozeniny mezi 24. říjnem a 22. listopadem. V astrologii je znamení spojeno se souhvězdím Štíra na jižní obloze. Lidem Štírům vládne planeta Mars, respektive od objevení Pluta tato trpasličí planeta. 

 

2. Zajímavosti 

Nejlepší léta prožijí Štíři během mládí ve věků od sedmnácti do devatenácti let a poté mezi 23. a 25. věkem života. Soulad nacházejí nejvíce ve vztahu s Rakem a Rybou. Jejich šťastným číslem je číslo 3, štěstí jim přeje nejvíce ve čtvrtek. Duchovním ochráncem tohoto znamení je bůh války Arés, syn Dia a Héry. Štíři milují procházku po vřesovišti, což je důkaz toho, že jsou vodním znamením. Souvztažná barva tohoto znamení je rumělková. 

 

3. Silné stránky 

Štíři jsou bojovníci. Perou se za spravedlnost, lásku, ale i dobré mravy. Jsou velice pohotoví, rychlí, bystří a všímaví. Co si vezmou do hlavy, toho musí dosáhnout. Většinou jsou nezastavitelní. Dokáží poznat zlé úmysly druhého, nad nímž tímto způsobem zvítězí. Jsou profesionálové v práci, ta je samotné hodně naplňuje. Žena Štír působí slabě, ale je to silná osobnost. Nenechá se nikým ovládat. Muž Štír je rozhodný v jakékoliv špatné chvíli. Jeho názory jsou neoblomné a za vším si stojí. 

 

4. Slabé stránky 

Štíři jsou samotáři. Mnohdy bývají do sebe velice uzavření, nesdílní a málo kdy se dozvíte, co si opravdu myslí. V zaměstnání bývají nenápadní, i přestože v hloubi duše mají jasný postoj k problému. Těžko se dá odhadnout, jak zareagují na různé komplikované životní situace. Občas také bojují se sebou samotnými. Negativní stránkou Štírů je mstivost. Žena Štír je málo průbojná, i když touha po zadostiučinění v ní hoří. Muž Štír je někdy příliš sebejistý. Jeho žena k němu musí chovat mnoho obdivu, který mu nesmí přestat často ukazovat. Problém má muž Štír i v tom, že prakticky neumí přiznat prohru. 

5. Drahokamy a jejich působení na znamení 

Vahám doporučujeme pro posílení jejich celkového zdraví, ale i ducha následující minerální kameny a polodrahokamy, které ve formě korálků, najdete na našem e-shopu. Patří mezi ně: 

  • achát: posiluje imunitu, pomáhá při zhoršujícím se zraku a vředů, celkově působí proti smutku a mírní deprese 
  • jaspis: podporuje trávení, působí afrodiziakálně, zmírňuje menstruační a porodní bolesti, uklidňuje rozhádané vztahy a dodává energii 
  • opalit: pomáhá při nachlazení, zlepšuje dýchání a činnost plic, potlačuje roztěkanost a je vhodný při nespavosti 
  • růženín: pozitivně ovlivňuje krevní tlak a vyplavuje z těla nadbytečnou vodu, pomáhá projevit (sebe)lásku a dává sílu odpouštět
  • býčí oko: potlačuje stres, uzdravuje nachlazení, zlepšuje náladu a pomáhá řešit problémy
  • tygří oko: léčí zrak a zlomené kosti, zlepšuje náladu a pomáhá řešit problémy
  • rubín: zmírňuje plachost, povzbuzuje, pomáhá čelit útoků, posiluje krevní oběh
  • hematit: mobilizuje síly, uvádí tělo do fyzické i dušení rovnováhy, zlepšuje paměť
  • topaz: mírní strach a vztek, dobíjí energií, léčí astma a zastavuje krvácení
  • měsíční kámen: je to symbol jemnosti a intuice, používá se při epilepsii
  • čaroit: potlačuje frustraci a obavy, probouzí lásku, zklidňuje křeče a tlumí bolest 

Dále mohou Štíři vyzkoušet spinel, opál, korál, turmalín, magnetit, měď, rubelin, chryzopras, obsidián, karneol, angelit, beryl, medový jantar, kunzit nebo rodochrozit. Neváhejte nás proto kontaktovat, rádi vám pomůžeme s výběrem vhodného šperku. 

logo-predel-2

Zpět do obchodu