Při nákupu nad 1000 Kč neplatíte dopravu ani dobírku!

Znamení - BÝK

k-býk

Chytrý, ambiciózní a důvěryhodný – díky těmto vlastnostem je Býk tou pravou kotvou celého zvěrokruhu znamení. Lidé narození v tomto znamení jsou úžasní přátelé, kolegové a partneři. Cení si především čestnosti a jejich osobní vztahy se obejdou bez dramat. Právem jsou známí svou tvrdohlavostí, ale dokáží také ustoupit. Toto hloubavé znamení je ochotné vidět i další úhly pohledu, ale neustoupí za každou cenu, nebo aby udělali druhému radost. Upřednostňují důslednost a spolehlivost ve všech oblastech svého života.

 logo-predel-2

Základní informace

Ve znamení Býka jsou narození lidé mezi daty 21.4. do 20.5. Modalita tohoto znamení je pevná. Jde o zemské znamení, které je ovládáno Venuší. Šťastným dnem je pátek spojeným s oslavami a láskou.

Silné stránky

K hlavním přednostem znamení Býka patří:

  • Vytrvalost: skvěle se projevuje při týmové spolupráci. Jsou ochotní vynaložit tolik úsilí a odhodlání, že se práce s nimi ve skupině stává radostí.

  • Trpělivost: tyto osobnosti si dávají na čas, než se rozhodnou. Zvažují všechny výhody a nevýhody, a proto nežijí svůj život ve spěchu.

  • Laskavost: jejich nekonečná laskavost je obrovskou výhodou, kterou ale spousta lidí zneužívá. Rádi pečují o ostatní.

  • Čestnost: nenávidí, když jim ostatní lžou a své názory a pocity vyjadřují přímo. Považují poctivost a čestnost za zásadní ve všech svých vztazích.

Slabé stránky

Mezi negativní aspekty tohoto znamení se řadí hlavně:

  • Žárlivost: mohou puknout vzteky, pokud někdo ohrožuje jejich vztahy. Jakmile s někým navážou pevný vztah, neodmyslitelně k nim patří a projevují žárlivost.

  • Tvrdohlavost: mají-li pocit, že mají pravdu, dlouho s nimi nic nehne. K přesvědčení o opaku je pak potřeba čas a trpělivost.

  • Vzpurnost: mají problém s přijímáním autorit.

  • Sobectví: protože trpí nízkým sebevědomím, mají tendenci hromadit hmotné věci sami pro sebe a svůj dobrý pocit. Projevuje se to i ve vztazích, kdy mají tendence držet si svého partnera blízko u sebe.

 

 

Drahokamy

Ke znamení Býka se váže řada drahokamů a minerálních kamenů, které pomáhají stimulovat a rozvíjet vlastnosti lidí narozených v tomto znamení. Pojí se k nim beryl, zirkon, hyacint, achát, korál, epidot, malachit, morganit, sarder, sardonyx, fluorit, chryzokol, bílý opál. Významně pak působí především tyto minerální kameny:

Avanturín může být vítanou změnou pro materiálně zaměřené Býky. Tento kámen pro snílky podporuje pocity klidu a trpělivosti. Stimulací podvědomé části sebe sama otevírá oblast snění a kreativity, což jsou u tohoto znamení opomíjené části jejich osobnosti. Zároveň má uklidňující účinky na jejich rozbouřené emoce. Díky tónům zelené přizpůsobuje jejich rytmus pomalejším rytmům přírody a je tak perfektním pomocníkem pro meditaci.

Malachit jako další zelený kámen nejen že uklidňuje nervy, ale také podněcuje svět fantazie. Býci mají skvělý cit pro umění a v této oblasti slouží kámen jako skvělý zdroj inspirace. Malachit je také kamenem změny a nových začátků. Pomáhá Býkům překonat jejich tvrdohlavost, když se musí přizpůsobit novým změnám potřebným pro osobnostní růst.

Citrín pomáhá Býkům znovu obnovit vnitřní klid, podporuje důvěru a odhodlání. Také napomáhá snížit stres. Tento veselý a slunný kámen je obzvlášť vhodný, pokud Býci ztrácí pevnou půdu pod nohama a ovládá je přílišné vzrušení. Přináší také víc pozitivity.

Růženín je skvělým kamenem pro situace, kdy se jedinci narození v tomto znamení nalézají uvěznění ve stereotypu a mají problém opustit své zaběhnuté návyky. Růženín napomáhá se změnou zažitých návyků, aby mohli prožít nové situace a naučit se novým věcem. S růženínem má znamení obzvlášť silné spojení, protože spirituální barvou Býka je právě růžová.

Smaragd zvyšuje přirozeně věrnou povahu Býka a pomáhá ke snadnějšímu spřátelení s ostatními lidmi. Smaragd také zlepšuje paměťové schopnosti a obnovuje víru ve smysl práce, vztahů a života celkově. Vede Býka k lásce prostřednictvím snižování potřeby vlastnit tolik věcí a směřuje ho k menší sobeckosti. Býk pak zažívá intenzivnější pocity zklidnění a lásky.

logo-predel-2

Zpět do obchodu